Brouwerij Huyghe
nl
Om deze site te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.
Ik ben 18 jaar of ouder
29 maart 2022

INSTALLATIE MICROBROUWERIJ ARTEVELDE KOMT IN STROOMVERSNELLING

artevelde micro brouwerij

Gent – 23 maart 2022 - Brouwerij Huyghe – bekend van paradepaardje Delirium Tremens - kondigde al eerder aan dat het recht tegenover het Gentse Stadhuis een microbrouwerij zal openen: de Stadsbrouwerij Artevelde. Daardoor zal er in hart van Gent opnieuw een écht Gents bier worden gebrouwen. De voorbereidende werken aan het gebouw zijn intussen afgerond en de transformatie nadert een nieuwe fase: de installatie van de gist- en lagertanks, lucht-en koelcompressoren en de brouwmodule.

En die installatie was een technisch huzarenstukje: op woensdag 23 maart werden 7 tanks van 1000 of 2000 liter met een kraan over het gebouw getild om dan via de achterzijde in het gebouw te belanden. Op donderdag 24 maart werd de hele operatie nog eens over gedaan, dit keer met de brouwmodule, de lucht- en koelcompressor en een koudwatertank van 2000 l. Al het brouwmateriaal komt rechtstreeks uit Duitsland, van bij brouwspecialist Caspary.

artevelde

De microbrouwerij zal ook een café en restaurant huisvesten, waar er uiteraard Artevelde uit de tap zal vloeien. Het Artevelde bier werd al sinds 1985 in Melle gebrouwen, maar komt binnenkort dus opnieuw ‘thuis’, in hartje Gent. Alain De Laet, CEO van de brouwerij voegt er met een knipoog nog aan toe: “Een Gents bier dat gebrouwen wordt recht tegenover het Gentse Stadhuis, beter wordt het toch niet?”

Na de ingebruikname zal de microbrouwerij 1 brouwsel van 1000 liter per dag produceren, met een jaarcapaciteit van 200.000 liter. Na 4 jaar voorbereiding is de opening voorzien ten laatste tegen midden augustus. Er werd al voor 4 miljoen euro geïnvesteerd in de microbrouwerij.